POLL: Hoe moet Hein het oplossen tegen het lepe Brugge? Moeilijke oefening achteraan met beperkte (en onervaren) opties (wat vindt u?)

09 april 2018 17:00

De verdediging van Anderlecht kreeg op Charleroi nog maar eens een klap te verwerken. Uros Spajic mist al zeker de wedstrijden tegen Club Brugge en Standard. Maar welke defensie moet Hein Vanhaezebrouck nu neerzetten met het overgebleven materiaal?

Als we ervan uitgaan dat Vanhaezebrouck met zijn driemansverdediging - want dat was het wel op Charleroi - wil blijven spelen, dan zijn de opties beperkt. Saelemaekers en Saief namen in het Zwarte Land beiden de hele flank voor hun rekening, terwijl Obradovic als derde centrale verdediger fungeerde. 

Dendoncker zal wel weer naar achter getrokken worden, die is - ondanks een mindere vorm - zo goed als zeker omwille van zijn lengte en zijn intrinsieke kwaliteiten. Maar wie komt er dan naast hem te staan?

Met Deschacht?

Josué Sa maakte Vanhaezebrouck vrijdag in de eerste helft horendol door te veel uit de organisatie te gaan lopen. Obradovic loopt dan weer al weken te zoeken achter zijn beste vorm en was ook tegen Charleroi niet al te secuur.

Maar zijn er alternatieven? Ja: de heropgeviste Deschacht en de onervaren jongeling Karim Dante. We gaan ervan uit dat Vanhaezebrouck die laatste niet voor de leeuwen gaat werpen, want dan speelt hij met twee 18-jarigen naast elkaar op rechts. En dat zal een leep Brugge met alle genoegen uitbuiten.

De andere mogelijkheid is om met vier achteraan te gaan spelen en Saelemaekers dus te beperken in zijn aanvallende drift. Dan kan je een koppel Dendoncker-Sa of Dendoncker-Deschacht zetten en Obradovic als linksachter.

Johan Walckiers

Anderlecht
 
 
Reacties.