Anderlecht heeft mogelijk al naam voor volgend seizoen beet: "Er is ruimte om te onderhandelen"

10 april 2018 07:26

Het heeft even geduurd, maar vorige vrijdag was het eindelijk zover. Lazar Markovic vierde zijn eerste basisplaats bij Anderlecht en pakte vroeg in de wedstrijd uit met een assist voor Ryota Morioka.

De Anderlecht-fans moesten eerst niet weten van zijn komst. Zij vreesden immers dat paars-wit opnieuw een type Djuricic of Marin had aangetrokken. Maar tegen Charleroi kon de 24-jarige huurling van Liverpool bekoren.

"Het belangrijker is dat hij negentig minuten gespeeld heeft", zegt zijn zaakwaarnemer Milos Malenovic in Het Laatste Nieuws. "En dat hij blíjven werken is. Ik weet dat men soms denkt dat Lazar lui is. Wel, het tegendeel is waar."

Grote naam in Europa

Na enkele uitleenbeurten zat Markovic bij The Reds op een zijspoor. "Kwaliteit heeft Lazar altijd gehad", gaat Malenovic verder. "Niet voor niks heeft Liverpool zo veel geld voor hem op tafel gelegd. Alleen heeft hij de voorbije jaren tegenslag gehad, waardoor het, ondanks zijn snelheid, individuele acties en klasse, moeilijk was om een vaste waarde in de Premier League te worden. Anderlecht kwam op het perfecte moment."

"Waarom zou Lazar niet gewoon blijven?", kijkt Malenovic tot slot al vooruit. "Anderlecht is een grote naam in Europa, misschien speelt het volgend seizoen in de Champions League en Lazar voelt zich goed in België. (grijnst) Er is dus ruimte om te onderhandelen, hé."

Diederik Geypen

Anderlecht
 
 
Reacties.