Bongonda steekt (eindelijk) neus aan het venster: "Ik speel altijd zonder druk"

10 april 2018 16:55

Francky Dury was opgetogen van de prestatie van Theo Bongonda tegen Waasland-Beveren. Na moeilijke maanden komt de huurling eindelijk aan de oppervlakte. Zelf blijft hij zoals steeds rustig.

"Door de blessure van Coopman hoorde ik na de opwarming dat is moest spelen", aldus Bongonda. "Of dat extra of minder druk gaf? Neen, ik speel altijd zonder druk."

De winger heeft vertrouwen in zichzelf: "Vandaag kwam het er bij mij uit, al was de match op zich niet zo goed. De drie punten zijn dan het belangrijkste."

Coach maakt de keuzes

Francky Dury was vol lof voor zijn poulain, maar gaf ook aan dat hij het lange tijd moeilijk heeft gehad bij Zulte Waregem. "Hij was ziek, hij had een blessure en nu traint hij al een tweetal weken goed", klonk het onder meer.

"De coach maakt de keuzes en die respecteer ik", aldus Bongonda daarover in alle eerlijkheid. “Francky spreekt vaak met me, maar zegt me vaak ook gewoon om gewoon mijn voetbal te spelen. Het is belangrijk dat ik me een beetje in een vrije rol kan uitleven. Uiteindelijk weet ik ook wel wat Dury van mij verwacht.”

Aernout Van Lindt

Zulte Waregem
 
 
Reacties.