Spaanse voorzitter: "Naar mijn criteria moet PSG uit de competitie verwijderd worden"

10 april 2018 21:36

Er is al veel gesproken over de investeringen die Paris Saint-Germain de voorbije jaren heeft gedaan. De Franse topclub gaf onder meer 222 miljoen euro uit aan Neymar: "Ze creëren een kunstmatige inflatie", aldus de Spaanse LaLiga-voorzitter Javier Tebas.

Tebas wil zelfs een rechtzaak aanspannen tegen PSG, die volgens hem 'financiële doping' gebruiken. Hij wil zelfs ver gaan om zijn standpunt te verdedigen. "PSG moet dan verdwijnen uit de competitie (Champions League, red.). Zoals ik al eerder zei in een interview met L’Équipe: ze creëren een kunstmatige inflatie die de instorting van economieën veroorzaakt."

"De aankopen zoals die van Neymar passen niet bij de wetten van vraag en aanbod." Tebas gaf eerder aan dat men bereid is een rechtszaak te gaan beginnen: "We hebben de rechtszaak klaarstaan. LaLiga zal tot het einde van het seizoen wachten om te interveniëren."

Fictieve sponsors

"We hebben gezien dat PSG en Manchester City meer hebben geïnvesteerd dan welke club dan ook in de laatste vijf jaar. Hun werkelijke inkomsten kunnen deze investeringen niet rechtvaardigen, ze hebben fictieve sponsors, gerelateerd aan de staat, met bedragen die groter zijn dan die van Real Madrid, Barcelona, Bayern München en Manchester United."

Johan Walckiers

Ligue 1 \\ PSG
 
 
Reacties.