Peter Morren becommentarieerde de 'Romantada': "Toen die vroege 1-0 viel, had ik al het gevoel dat Roma het zou flikken"

11 april 2018 20:20

"Zeg nooit nooit", zei Peter Morren ons in het begin van de week over Roma-Barcelona. Net als voor de heenmatch verzorgde hij dinsdag de live commentaar en voor de tweede keer in een jaar tijd maakte hij een miraculeuze comeback voor de geschiedenisboeken mee.

"Toen die vroege 1-0 viel, had ik al het gevoel dat Roma het zou flikken. Naarmate de match vorderde, nam dat gevoel alleen maar toe. Ik vond het zelfs vanzelfsprekend dat die derde goal nog viel op het einde", vertelt commentator Peter Morren aan Voetbalkrant.com.

Het was de perfecte wedstrijd van Roma: geen goal slikken en Barcelona 90 minuten lang naar de keel grijpen

In zijn voorbeschouwing (lees hier meer) was hij er al niet helemaal gerust in voor Barça. "Vorige week in Camp Nou vond ik het spel al verontrustend. Desondanks zag ik ze niet meer in de problemen komen, tot die vroege goal viel. Dan zag ik: ‘oei, dat gaat hier nog slecht aflopen voor Barça. Ze kwamen op geen enkel moment in hun spel en gaven een makke, onrustige, slordige indruk. Onherkenbaar. Maar ook zeker respect en alle lof voor Roma, want die zijn echt boven zichzelf uitgestegen."

De euforie was natuurlijk grandioos achteraf. "De straten stroomden vol na die match, mensen joelden, auto’s toeterden. Het was daar een groot feest in Rome, absoluut. Blijdschap en ontroering, het was allemaal te zien op de gezichten", zag Morren. "Nochtans waren er niet veel mensen die er werkelijk nog in geloofden, maar dat begon steeds meer te komen. Barça was zo onherkenbaar en kwetsbaar, Roma had bloed geroken."

Peter Morren gaf ook commentaar voor de historische remontada van de vorige CL-editie. "Voor Barça-PSG was het anders. Toen werd er al dagen op voorhand een campagne ingezet en gingen bijna alle 100.000 mensen met een gevoel naar het stadion van ‘ja, we gaan hier die remontada waarmaken.’ Maar bij Roma zullen er niet veel rekening mee hebben gehouden. Iedereen wist dat ze geschiedenis hadden meegemaakt."

Yannick Lambrecht

Ligue 1 \\ Champions League \\ PSG \\ AS Roma \\ Barcelona
 
 
Reacties.