Belgische Barça-fan blikt terug op de ongekende Champions League-klap: "Héél het uitvak applaudisseerde voor AS Roma"

12 april 2018 20:23

Real Madrid kroop woensdag door het oog van de naald. FC Barcelona deed dat dinsdag niet en werd ondanks een 4-1-voorsprong na de heenmatch door AS Roma uit de Champions League geknikkerd.

Toni Freire, voorzitter van Penya Fanatiek, de grootste Belgische supportersvereniging van Barça, woonde de wedstrijd in het Stadio Olimpico bij. "Dit had niemand zien aankomen", vertelt hij bij Voetbalkrant.com. "Roma heeft geen killers voorin. Dat je dan drie goals binnenkrijgt, is een verrassing."

Freire zoekt de oorzaak bij de offday van Barça. "Verschillende spelers presteerden ondermaats. Net daarom had coach Valverde sneller moeten ingrijpen. Met het klasseverschil dat er is, had Barcelona toch een doelpuntje moeten kunnen maken. Het was een dag waarop bij ons niets lukte en bij Roma alles."

De vreugdetaferelen in de Italiaanse hoofdstad waren na de stunt ongezien. Maar wat met de ontgoocheling in het kamp van de Blaugrana? "Die was groot, maar toen de Roma-spelers een ereronde maakten, applaudisseerde het voltallige Barça-vak. Als je verdiend doorgaat, kan je alleen maar proficiat zeggen", besluit Freire.

Diederik Geypen

Champions League \\ AS Roma \\ Barcelona
 
 
Reacties.