In Engeland geloven ze volop in Champions League-winst Liverpool en daar is een belangrijke reden voor

12 april 2018 15:37

Liverpool staat een beetje verrassend in de halve finales van de Champions League en in Engeland geloven ze dat de ploeg van Jürgen Klopp zomaar het kampioenenbal kan winnen. En daar is een goeie reden voor.

Stuart Pearce, ex-voetballer van Nottingham Forest, Newcastle en West Ham en momenteel assistent bij laatstgenoemde club, ziet 'The Reds' nog verder stunten: "Dat ze Man City hebben uitgeschakeld, zal de ploeg een serieuze boost geven. Ze zullen nu echt wel denken dat ze de hoofdprijs kunnen pakken. Van alle ploegen in de kwartfinales maakte Liverpool de beste indruk. Ik zou ze dan ook bij de favorieten durven zetten, zeker als ik afga op wat ik ze zien doen heb tegen Manchester City."

Morgen weet Liverpool wie de tegenstander wordt in de halve finales, Real, Bayern of AS Roma: "Het zou wel goed zijn als ze eerst thuis aan de bak mogen", klinkt het ietwat verrassend. "Normaal gezien is het altijd beter om eerst uit te spelen, dan kan je het thuis afmaken. Maar als je ziet hoe Liverpool speelt, met die snelle counters, is het voor de ploeg van Klopp een echt feest om op verplaatsing te mogen spelen. Door hun manier van spelen, maken ze ook uit altijd doelpunten." 

Glenn Bogaert

Premier League \\ Liverpool FC
 
 
Reacties.