KV Oostende dreigt dissidenten - die juichten voor Eupen - uit het stadion te zetten

12 april 2018 07:43

KV Oostende heeft een open brief geschreven naar de supporters toe. Vorige zaterdag tegen Eupen ontstonden er immers rellen tussen de fans onderling nadat een deel van hen begon te juichen toen Eupen scoorde. En dat moet stoppen...

Het gaat om de supportersgroep O31-Boys. Die zijn sinds een aantal jaar heel goed bevriend met de fans van Eupen, weet Het Nieuwsblad. Hoe dat komt is niet echt geweten, maar één van de theorieën is dat ze ooit geholpen werden door Eupen-fans toen hun bus er in panne stond.

Wat het ook is, in het eigen supportersvak supporteren voor de andere ploeg is 'not done'. En daar wou Oostende zijn fans toch wel even op wijzen na de incidenten van vorige zaterdag. "Dat er vreugde was om een goal van de tegenstander raakt elke speler, medewerker en oprechte fan van KVO. Net in het vak dat de motor van de sfeer zou moeten zijn", klinkt het in de open brief.

"Dat er historische vriendschappen groeien onder clubs kunnen we begrijpen. Maar steun vooral je eigen ploeg. Voor wie het niet goed meent met KVO en de collega-fans, zal in de toekomst geen plaats meer zijn", klinkt het ook dreigend. Bij de O31-Boys laten ze op de sociale media alvast weten dat ze voor beide ploegen gesupporterd hebben.

Johan Walckiers

KV Oostende
 
 
Reacties.