Van Himst twijfelt aan opstelling Vanhaezebrouck: "Vergelijk Kums eens met De Bruyne dinsdag"

12 april 2018 07:13

Paul Van Himst hoeft nog niet te vrezen voor zijn plaatsje in de eretribune van Anderlecht. Hij werd door Marc Coucke één van de drie (samen met Michel Verschueren en Eddy Merckx) wijzen genoemd. Dan mag hij zijn mening ook wel eens verkondigen.

Want Van Himst is het niet altijd eens met Hein Vanhaezebrouck. "De enigen die eigenlijk mogen oordelen of hij te weinig vrijheid geeft, zijn de spelers die elke dag met hem werken. Maar ik ben meer voor het systeem-Yves Vanderhaeghe. Een simpele 4-3-3 of 4-4-2. Dat geeft meer variatie", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Zo zou Kums te veel in een verdedigende rol geduwd worden. "Maar neem nu Kums. En vergelijk eens met Kevin De Bruyne bij Manchester City dinsdag tegen Liverpool. Die is in de tweede helft vijftig keer aan de bal geweest. Van elke drie passen ging er één naar De Bruyne, maar hij kwam die bal 45 minuten na elkaar twintig meter te laag vragen. Daar kan je het verschil niet maken."

Trebel op overschot

“Welnu, bij Anderlecht moet Leander Dendoncker, een perfecte verdedigende middenvelder, daar spelen. Honderd ten honderd. Eén voor de verdediging, dat is genoeg. Zoals Coeck of Vandereycken vroeger. En dan moet je daar twee halve bij zetten die durven gaan. Dat kunnen dan Kums en Morioka zijn, waarom niet? Maar dan heb je Trebel over, zeker?"

Johan Walckiers

Anderlecht
 
 
Reacties.