Waasland-Beveren schiet in gang en haalt vervanger en landgenoot van Seck in huis

12 april 2018 13:45

Waasland-Beveren heeft de eerste inkomende transfer voor het seizoen 2018-2019 afgerond. Ze haalden met de Senegalees Paul Keita een nieuwe verdedigende middenvelder binnen. Die lijkt wel bijzonder veel op het profiel van Ibrahima Seck.

De defensieve middenvelder tekent een contract voor drie seizoenen. Keita werd in 2010 weggeplukt bij Benfica door PAS Giannina, een Griekse eersteklasser. Hij speelde daar vier seizoenen lang, nadien werd hij getransfereerd naar AEL Kalloni. Twee seizoenen later verkaste hij naar Atromitos Athen, eveneens actief in de Griekse eerste klasse. Na een omzwerving bij AOK Kerkyra, ging hij aan de slag bij Mezokovesd, een Hongaarse eersteklasser.

Paul Keita doorliep ook alle jeugdreeksen bij de Senegalese nationale ploeg. "Hij staat vooral bekend om zijn snelheid en kracht. Bovendien zijn ook luchtduels, met zijn 1m92, een kolfje naar zijn hand. We kijken ernaar uit om Paul te zien schitteren in een geel-blauwe plunje. Hij koos voor het nummer vijftien", klinkt het op de site van de Oost-Vlamingen.

Manuel Gonzalez

Europa League \\ SK Beveren \\ Atromitos
 
 
Reacties.