Franck Berrier staat na woelig seizoen bij KV Oostende op de radar van andere eersteklasser: "Ik heb karakter, maar ben geen rotkarakter"

13 april 2018 08:22

Voor Franck Berrier breekt een belangrijke zomer aan. De 34-jarige middenvelder kende een bewogen seizoen en past niet langer in de Oostendse plannen.

Nadat Berrier een transfer naar Thailand probeerde te forceren, werd hij voor enige tijd naar de B-kern verwezen. Voormalige voorzitter Marc Coucke viste hem weer op, maar huidige technisch directeur Hugo Broos ziet hem liever niet meer aan de bak komen. Hij wil namelijk jongens aan het werk zien in play-off 2 die ook volgend seizoen de kleuren van KVO verdedigen.

De zoektocht naar een nieuwe club kan beginnen voor Berrier. "Iedereen denkt dat ik een 'vuil' karakter heb. Er is wat interesse (onder andere van Cercle Brugge, red.), maar misschien zullen die clubs daardoor afhaken", vertelt Berrier in Het Laatste Nieuws. "Ik heb karakter, maar ben geen rotkarakter. Ik zeg de dingen zoals ze zijn, maar altijd met het nodige respect."

Contract bij KVO

De Fransman vindt van zichzelf dat hij zijn plaats verdient in onze hoogste klasse. "Met mijn kwaliteiten kan ik voor veel clubs in de Jupiler Pro League belangrijk zijn, maar dan moeten ze mij wel leren kennen. Ach, we zullen zien wat de toekomst brengt. Als er geen interesse is, blijf ik gewoon bij Oostende. Mijn contract loopt na volgend seizoen af, maar op mijn leeftijd is een jaar wel een jaar. Misschien kan ik meneer Broos nog overtuigen. In afwachting van een oplossing wil ik hem alvast tonen dat hij na alles wat er is gebeurd toch nog steeds op mij kan rekenen."

Diederik Geypen

2e klasse \\ Cercle Brugge \\ KV Oostende
 
 
Reacties.