Vanhaezebrouck verstopt zich niet voor 'sleutelmatch': "Winnen van Brugge zou geen mirakel zijn"

13 april 2018 14:09

't Is erop of eronder voor Anderlecht komende zondag. Hein Vanhaezebrouck en zijn troepen kunnen naderen tot op drie punten van Club Brugge als ze de topper in eigen huis winnen. "Dan kunnen we hen misschien wel doen twijfelen", aldus Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck zat er ontspannen bij. Het duel met Club zorgde niet voor extra stress. De coach weet dat hij nog steeds in een verloren positie zit. "Of dit een sleutelmatch is? Niet meer of minder dan de match in Charleroi en die tegen Gent. 't is een langeafstandsrace, geen spurt hé", klonk het.

Club Brugge kloppen zat er dit seizoen nog niet in. Zondag wel? "Het zou alvast geen mirakel zijn, zoals sommigen beweren. Barcelona werd uitgeschakeld na een 4-1 in de heenmatch, Real lag er ook bijna uit... In voetbal is het onmogelijke mogelijk", aldus Hein filosofisch. 

Limbombe mocht van mij gerust nog een weekje individueel werken

Wat niet wil zeggen dat hij Club niet hoog inschat. "Ik heb hen vorige week hun beste helft ooit zien spelen tegen Gent. Dat was toonaangevend. Ik vind het trouwens spijtig dat Limbombe terug is. Die had gerust voor mij nog een weekje individueel mogen werken", kon er ook een kwinkslag af.

Maar waar ligt de sleutel voor de match? "Dat ga ik hier en nu niet zeggen. Ik zou maar dom zijn. Er is een hele bos sleutels, maar je moet zien of en hoe je ze gebruikt. En of je het sleutelgat vindt. Ik denk niet dat Club twijfelt na vorige week, maar als ze verliezen en we komen op drie punten kan dat wel in het hoofd gaan kruipen."

Johan Walckiers

Anderlecht
 
 
Reacties.