KV Oostende stapt af van 'defensieve' aanpak en doet het in play-off 2 anders: ""Ach, dat is allemaal relatief, Club Brugge speelt al het hele seizoen zo"

13 april 2018 17:08

Dit seizoen geen ticket voor play-off 1 voor KV Oostende, dan maar proberen van Europees voetbal af te dwingen via de omweg play-off 2. Met 2 op 6 is de ploeg van Adnan Custovic niet al te verbluffend gestart en dat ondanks een iets meer offensieve aanpak.

Nu ja, het is te zeggen: KVO doet het tegenwoordig met vier verdedigers in plaats van met vijf. Maar of dat nu ineens zoveel offensiever of minder defensief is, laat Custovic in het midden: "Ach, dat is allemaal relatief. Als je met een vijfmansverdediging speelt en je twee backs staan hoog, dan speel je óók aanvallend. Club Brugge speelt al het hele seizoen zo. Veel hangt ook af van de tegenstrever", klinkt het op de clubsite. 

Liever aanvallend

​"Toen ik overnam, opteerde ik voor een vijfmansdefensie omdat we op dat moment té makkelijk goals slikten én omdat we daar ook de spelers voor hadden. Hoeveel ploegen dwongen veel kansen af tegen ons? Milic, Lombaerts en Tomasevic waren heel moeilijk te pakken. In principe ben ik een trainer die liever aanvallend voetbal brengt, met pressing naar voren", aldus de 39-jarige Custovic. 

"Dat gaat makkelijker met een viermansverdediging dus vond ik het opportuun om dit in play-off 2 te proberen. Tegen Eupen begonnen we héél dominant aan de match, maar zakten we nadien terug. Het is een proces van vallen en opstaan, maar ik merk wel dat mijn spelers tijdens de match al sneller kunnen omschakelen van systeem. Dat opent alvast perspectieven."

Glenn Bogaert

KV Oostende
 
 
Reacties.