"De manier waarop Herman Van Holsbeeck als manager bij het vuilnis is gezet, is triest"

13 april 2018 09:42

De nieuwe clubleiding van Anderlecht gaat er met de grove borstel door. Manager Herman Van Holsbeeck werd aan de deur gezet, net als clubadvocaat Daniel Spreutels.

Sven Mary, de man die velen kennen als de advocaat van Salah Abdeslam, is trouwe fan van Anderlecht. De Brusselaar voetbalde in zijn jeugdjaren voor paars-wit en volgt de club nog steeds van nabij.

De manier waarom zijn goede vriend Spreutels aan de kant werd geschoven, bezorgt hem een wrange nasmaak. "Een telefoontje van anderhalve minuut na 35 jaar inzet voor de club van je hart getuigt van weinig klasse", aldus Mary in Het Nieuwsblad. "Onderschat de verdienste van Spreutels niet. Honderden keren is hij het lot van geschorste spelers van Anderlecht gaan bepleiten."

"Iemand als Van Holsbeeck verdient een afscheid met de nodige klasse"

"Marc Coucke heeft het recht om zijn nieuwe pionnen te positioneren. Maar een beetje meer dankbaarheid was op zijn plaats geweest, vind ik. Ook de manier waarop Herman Van Holsbeeck als manager bij het vuilnis is gezet, is triest. Een sec persbericht zonder een merci? Van Holsbeeck heeft verdorie meer dan honderd miljoen euro winst gemaakt en Anderlecht acht titels bezorgd. Zo iemand verdient een afscheid met de nodige klasse en geen procedureslag over een ontslagpremie en het meteen inleveren van een bedrijfswagen. In dit verhaal gaat uiteindelijk niemand winnen", weet Mary.

Diederik Geypen

Anderlecht
 
 
Reacties.