Derde keer, goeie keer: eerste zomeraankoop van Waasland-Beveren stond de voorbije jaren al dicht bij twee andere Belgische clubs

14 april 2018 07:00

Met de aanwerving van de 25-jarige middenvelder Paul Keita heeft Waasland-Beveren een eerste steen in de heropbouw van de ploeg gelegd. Keita is een onbekende voor België, maar België is geen onbekende voor Keita.

Ten eerste: wie is Paul Keita? De Senegalees begon bij de beloften van Benfica, vertrok dan naar Griekenland waar hij voor verschillende clubs speelde en belandde tenslotte bij het Hongaarse Mezokövesd. Aangezien die club onlangs failliet is gegaan, was Keita een vrije speler en kon Waasland-Beveren hem gratis ophalen. Dit seizoen gaan we hem niet meer aan het werk zien, maar volgend seizoen moet hij een vaste waarde zijn.

Debuut (?) in België

De Senegalees is voor ons nog een grote onbekende, maar hij kent België wel. Stéphane Demol is de link in dat verhaal. In 2009 verwelkomde de toenmalige Charleroi-coach Keita op training, maar tot een definitieve transfer kwam het toen niet. Het jaar daarop nam Demol hem wel mee naar het Griekse Giannina, waar Keita tot beste jongeling van Griekenland verkozen werd. 

In 2015 hing nog een Belgische transfer in de lucht. Het Griekse SDNA wist dat Club Brugge een bod had uitgebracht op de toenmalige sterkhouder van Kalloni, maar voorzitter Nikos Michalakis wou hem niet laten gaan en dus viel ook die overgang door de mand. Met een driejarig contract bij Waasland-Beveren kan Keita volgend seizoen eindelijk debuteren in België.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ SK Beveren
 
 
Reacties.