Leider Lokeren pakt voor de eerste keer 6 op 6 in eigen huis, Cevallos doet monden openvallen met wereldgoal vanop zijn eigen helft

14 april 2018 21:49

Exact 3360 toeschouwers zagen Lokeren een 6 op 6 pakken op Daknam. Maar waar ze pas écht voor rechtsprongen, was de absolute wereldgoal van Cevallos. Daarnaast zetten De Ridder en een owgoal van Loties de oververdiende 3-0 op het bord tegen Eupen.

De opvallendste naam op het wedstrijdblad was Yusuf Lawal. De 20-jarige Nigeriaanse belofte kreeg zijn allereerste speelminuten in Lokerse loondienst. Peybernes blesseerde zich tijdens de opwarming en dus nam Wagué zijn plaats in voor Eupen. Kapitein Luis Garcia speelde zijn laatste wedstrijd voor hij terugkeert naar Spanje om een trainerscursus te volgen.

Dominant, nu nog efficiënt

De jonge debutant bracht iets wat Lokeren nog niet had en dat is een snelle en dribbelvaardige winger. Hij maakte het Tirpan en co. knap lastig op zijn linkerflank. Slechts één ding ontbrak bij hem en heel Lokeren: efficiëntie. Lawal, Skulason, Söder en Cevallos kregen allemaal meerdere kansen en toch kon enkel De Ridder scoren. Na een diepsteekbal van Marecek trapte hij de 1-0 tussen vier man  door voorbij Van Crombrugge.

Verder hadden de Tricolores die eerste helft wel perfect onder controle op een manier die we nog niet zo heel vaak gezien hebben dit seizoen. Enkel op een flagrante misser van Rassoul kon Ocansey er één keer doorkomen, maar hij besloot over.

Goal van het jaar?!

De Oostkantonners begonnen ietsje beter aan de tweede periode, maar Lokeren hield zonder al te veel moeite stand. Bovendien zag niemand de ingeving van Cevallos in de 65ste minuut aankomen. Van Crombrugge stond ver uit zijn doel en vanop ongeveer 60 meter (alleszins zijn eigen helft) legde het nummer tien de bal in doel. Een waanzinnige wereldgoal en kanshebber voor doelpunt van het jaar! 

De gekkigheid stopte daar niet. Twee minuten later pakte Mulumba zijn tweede gele kaart, Eupen met tien. Kort nadien gaf opnieuw Cevallos een strakke voorzet en Loties schoof de bal zomaar in eigen doel. Een oververdiende 3-0 en match gespeeld. 

Perfecte thuisreputatie

Play-off 2 is dus toch voor iets goed. Voor de allereerste keer dit seizoen pakt Lokeren 6 op 6 in eigen huis en dat stemt de fans natuurlijk uiterst tevreden. Lokeren blijft ook leider in poule B met 7 op 9.

Yannick Lambrecht

Sporting Lokeren \\ Eupen
 
 
Reacties.