Vanhaezebrouck mag beweren wat hij wil: Anderlecht-Club Brugge wordt de sleutelmatch


Foto: © photonews 15 april 2018 11:00

Door het verlies van Gent gisteren in Sclessin is er maar één ploeg die nog enige spanning in de play-offs kan krijgen: Anderlecht. De Brusselaars moeten vanavond winnen of Club kan de champagneflessen en het podium al gereed zetten.

Hein Vanhaezebrouck probeerde vrijdag nog iedereen wijs te maken dat het geen sleutelmatch was. Maar iedereen weet wel beter. Het verschil tussen 9 en 3 punten is met zeven wedstrijden te gaan na deze speeldag immers immens.

10 punten inhalen op 7 matchen: quasi onmogelijk

Als Anderlecht wint, knokken ze zich terug in de titelrace en brengen ze Club aan het twijfelen. Bij winst van Brugge is het helemaal over. 10 punten inhalen als er nog 21 te verdienen zijn, lijkt zelfs voor de grootste optimist onmogelijk.

Anderlecht moet het alvast zonder Uros Spajic doen en zonder de langdurig geblesseerden Najar, Kara en Boeckx. Najar staat wel dicht bij zijn terugkeer, maar de wedstrijd van vandaag komt te vroeg.

Wie in doel bij Club?

De vraag is wie zal moeten wijken voor Adrien Trebel. Morioka? Gerkens? Kums? Markovic? Onze gok is dat het die laatste zal worden, om hem later in te brengen als extra aanvallende troef. Sa zal waarschijnlijk nog de voorkeur krijgen op Deschacht.

Ivan Leko moest ook een knoop doorhakken: Gabulov of Horvath in doel? De keuze lijkt op die eerste te gaan vallen. De Kroaat kan ook weer beschikken over Limbombe en veel wijzigingen hoeven er dus niet verwacht te worden.

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.