Teodorczyk kopt sterkste Anderlecht van het seizoen weer helemaal in de titelrace (met hulp van de videoref)


Foto: © photonews 15 april 2018 19:53

De titelrace is dan toch nog niet gelopen... Anderlecht speelde thuis tegen Club Brugge wat volgens ons zijn beste 70 minuten van het seizoen. Club Brugge kon daarin nooit echt een vuist maken. Het was Lukasz Teodorczyk die de titelkansen van Anderlecht weer heel wat leven inblies.

Vanhaezebrouck slachtofferde Morioka om Markovic in de ploeg te houden bij de terugkeer van Trebel. We weten nu ook dat de statistieken van de Japanner bijzonder goed zijn, maar als we het spel bekeken met Markovic in de ploeg... Tja, dan zou bij ons ook snel de keuze gemaakt zijn.

Gabulov redder

Anderlecht speelde één van zijn beste eerste helften van het seizoen, als het al niet de beste was. Strijd, snelheid, eentijdsspel, aanvalsdrift... Het zat er allemaal in. De eerste grote kans was wel voor Brugge, maar Limbombe raakte de kruising. Daarna was het eigenlijk al paars en wit dat de klok sloeg.

Sa zag een kopbal gepakt door Gabulov, Teodorczyk stuitte verschillende keren op de Rus en Markovic - die wel een heel grote extra brengt aan deze ploeg - zag een paar schoten naast gaan. Teodoczyk won zijn meeste duels van Engels, Saief draafde als vanouds en Gerkens was overal te vinden. Zou het er dan toch uitkomen? Het enige wat ontbrak om die eerste helft te bekronen was een doelpunt. 

Teo weer

Brugge werd gepakt in grinta, iets wat normaal gezien toch het handelsmerk is van Vormer en co. Trebel en Kums hadden het middenveld echter stevig in hun greep. Maar ja, voor Brugge was een punt ook goed. Zolang er niet gescoord werd, ging de leider ook niet alles op de aanval gooien.

Maar zeven minuten ver in de tweede helft moesten ze wel. Teodorczyk kopte een vrije schop van Trebel feilloos binnen. De echte test dus, maar toen bleek dat Anderlecht nog steeds baas bleef, zowel technisch als tactisch. Beide ploegen speelden ongeveer in hetzelfde systeem, maar Vanhaezebrouck leek zijn opdrachten toch iets anders gegeven te hebben.

Videoref grijpt terecht in, goal Brugge afgekeurd

Club kwam maar niet in zijn spel. De ploeg van 78, die de aftrap gaf, keek goedkeurend toe vanin de tribune. Dit was het Anderlecht dat ze wilden zien. Robby Rensenbrink, Gille Van Binst, Johnny Dusbaba... Het verschil met de voorbije maanden - zeg maar 7 maand - was enorm. 

Anderlecht kwam nog één keer in de problemen. Eigenlijk had Vertenten de goal van Diaby al goedgekeurd, maar de VAR fluisterde in zijn oor... En hij keurde het doelpunt zowaar af. Goed gezien trouwens, want het was buitenspel. Anderlecht liet het daarna niet meer uit handen glippen.

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.