Antwerp is een klasse beter dan Beerschot Wilrijk en is de ploeg van 't Stad


Foto: © photonews 15 april 2018 16:28

De derby tussen Antwerp en Beerschot Wilrijk was hét onderwerp bij de bekendmaking van de groepen van play-off 2. Wel, de eerste driepunter in die strijd is voor The Great Old. Owusu was de held met twee goals.

De spanning was te snijden op den Bosuil, waar voor het eerst sinds jaren nog eens meer dan 15.000 toeschouwers zaten. Zij kregen meteen een leuke eerste helft te zien. Antwerp domineerde, Van Hyfte maakte ei zo na een owngoal en vooral  een sterke Sébastien Siani had alleen voor Romo meer moeten doen.

Dé uitblinker van die eerste helft was ongetwijfeld Ivo Rodrigues. De Portugese dribbelkont van The Great Old haalde zijn hele repertoire boven. De arme Jimmy De Jonghe zag sterretjes telkens de flitsende winger aan de bal was.

En Beerschot Wilrijk? Zo goed als Rodrigues was, zo ontiegelijk zwak was Octavio. De Braziliaan kreeg werkelijk geen enkele voet aan grond en verstuurde de ene dramatische pas na de andere. De opluchting was op de aangezichten van de bezoekende fans af te lezen toen hij bij de rust vervangen werd door ene Mo Messoudi.

Owusu doet het twee keer

Die moest de bezoekers wat meer balbezit bijbrengen, want verder dan enkele afstandsschoten van Joren Dom, ex-Antwerp, kwamen de Ratten niet. Het was aan de overkant dat de verdiende 1-0 viel. Owusu ging voorbij een niet zo secure Abdel Diarra en knalde onhoudbaar voorbij de anders uitstekende Romo.

In de tweede helft bleef Antwerp drukken en het was alweer Owusu die kon profiteren. De aanvaller kon bij de bal door een ongelukkige kopbal van Prychynenko en tikte mooi de 2-0 tegen de touwen. Over en out enkele minuten voor tijd.

Het lag grotendeels aan hem én Arjan Swinkels dat de balans niet zwaarder uitviel voor Beerschot Wilrijk. De bezoekers konden nooit aanspraak maken op punten en Antwerp is minstens tot de terugmatch de ploeg van 't Stad. Siani en Rodrigues waren de uitblinkers.

Antwerp \\ KFCO Beerschot-Wilrijk
 
 
 
Reacties.