Hamdi Harbaoui scoorde er vier, met dank aan strafschop in twee pogingen: "Davy was niet echt akkoord, maar ..."


Foto: © photonews 15 april 2018 11:55

Het was een vreemd moment in de match tussen Zulte Waregem en Moeskroen: de penaltyfases met Hamdi Harbaoui en ref Verboomen. De hoofdrolspeler reageert met de kwinkslag.

Verboomen gaf na een corner een strafschop voor handspel, maar had het daarna even erg lastig om de dader te identificeren. Na een minuutje gaf hij uiteindelijk - volkomen terecht - de gele kaart aan de ingevallen Van Durmen. Hamdi Harbaoui ging vervolgens achter de bal staan en trapte die op Bailly. In de herneming scoorde De Pauw, maar toen had Verboomen al gefloten ...

En de elfmeter moest worden overgedaan. "Voor mijn vertrouwen en geloofwaardigheid was het belangrijk om ook die herneming zelf te nemen. Ik weet dat ik hem kan scoren. Ik had mijn manier van trappen gewijzigd bij de eerste, daarom wilde ik de tweede zeker nemen - ik wist dat hij erin zou gaan", aldus Harbaoui daarover.

Vertrouwen

"De coach had Davy De fauw aangeduid voor de tweede, maar ik wilde hem zelf geven. Helemaal akkoord was Davy niet dat ik die tweede toch zelf nam, maar ik had vertrouwen dat hij zou binnengaan. Eind goed, al goed."

En dus scoorde Harbaoui - net als twee jaar geleden tegen KV Mechelen met Lokeren - uiteindelijk een vierklapper. "Met dank aan de ploegmaats, want zoveel individuele acties moest ik niet doen om mijn goals te maken. Topschutter worden? Neen, die kloof is te groot en ik ben er niet mee bezig."

Zulte Waregem \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.