Kortrijk-coach Glen De Boeck niet te spreken over de timing van transfer Makarenko: "Ik denk dat ook Hein hier niet tevreden mee is"


Foto: © photonews 15 april 2018 08:14

RSC Anderlecht hield zaterdagmiddag een open training en kondigde prompt zijn eerste zomertransfer aan. De Brusselaars legden KV Kortrijk-ontdekking Yevhen Makarenko voor vier jaar onder contract.

"Na een zeer geslaagde eerste open training in Neerpede, misschien tijd voor een eerste transfer voor volgend seizoen?", prikkelde Marc Coucke de Anderlecht fans. Minder dan een uur later kondigde de landskampioen de komst van de 26-jarige Makarenko aan.

Als coach is het niet fijn om je wedstrijdvoorbereiding hierdoor verstoord te zien

Dat het nieuws enkele uren voor de PO2-wedstrijd uit bij Liers bekend raakte, stemde Kortrijk-coach Glen De Boeck niet te tevreden. "Makarenko verdient die transfer door dik en dun, maar als coach is het niet fijn om je wedstrijdvoorbereiding hierdoor verstoord te zien.

"In het voetbal blijft anno 2018 nog heel weinig stil. En ik begrijp dat clubs via hun sociale media de eerste willen zijn voor hun fans. Maar de timing waarop de transfer werd aangekondigd, is ongelukkig. Ik denk dat ook Hein, daags voor de wedstrijd tegen Club Brugge, hier niet tevreden mee is.

Anderlecht \\ Club Brugge \\ Lierse SK \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.