PSV laat zijn fans kirren van plezier: zege tegen aartsrivaal levert Eindhovenaren 24ste landstitel op

15 april 2018 20:15

De Europese competities gaan richting de eindmeet en zo worden de kampioenen steeds meer bekend. Na Bayern München en Manchester City, is het nu de beurt aan PSV Eindhoven.

PSV kon de landstitel op eigen veld veroveren tegen aartsrivaal Ajax. Een droomscenario voor de  thuissupporters natuurlijk. Maar dan moest het wel winnen van de Amsterdammers. Vooraf stond PSV zeven punten voor op Ajax, met nog vier speeldagen te gaan.

Efficiënt PSV

Na een gelijkopgaande eerste helft was het toch de thuisploeg die met een dubbele voorsprong de kleedkamers indook. Pereiro (23') en Luuk De Jong (38') tekenden voor de doelpunten.

Ajax begon dan furieus aan de tweede helft, maar het was toch PSV die alweer de netten deed trillen. Steven Bergwijn zorgde voor de geruststellende 3-0 en de thuisfans konden hun titelfeestje al inzetten.

Blamage

De duidelijke nederlaag zorgde voor de nodige frustraties bij de bezoekers want NTagliafico en Siem De Jong werden met een rode kaart het veld afgestudeerd, waardoor Ajax de wedstrijd eindigde met negen man en de blamage zo helemaal compleet maakte.

Nummer 24

Voor PSV is het de 24ste Nederlandse titel en de derde in vier seizoenen. Voor Ajax is het al vijf seizoenen geleden dat ze zich kroonden tot kampioen van Nederland.