Sanchez, Pochettino, Walker: de drie pijlen die Toby Alderweireld naar de uitgang verwijzen

15 april 2018 13:24

Wat gebeurt er met Toby Alderweireld? Een jarenlange vaste waarde komt niet meer aan de bak en haalt zelfs de selectie van Tottenham niet meer. Alles wijst op een zomertransfer.

Op 28 oktober tegen Man United speelde Alderweireld zijn laatste competitiewedstrijd. Dit jaar speelde hij zelfs maar twee matchen meer, toen de reservenploeg mocht opdraven in de FA Cup dan nog. Nochtans is de 29-jarige verdediger volledig fit, zoals bewezen in de oefeninterland tegen Saoedi-Arabië. Waar is het fout gelopen?

Wissel van de wacht

Alderweireld heeft vooral gigantische pech gekend, want zonder die aanhoudende hamstringblessure was hij zijn basisplek in de eerste plaats nooit verloren. Tottenham had wel een waardige vervanger in Davinson Sanchez, een héle sterke verdediger, maar dat heeft de zaak van de Belg natuurlijk niet geholpen. Plots had Pochettino een nieuw speeltje. 

Stel dat je die niet meer uit de ploeg krijgt, waar moet Alderweireld dan terecht? Vertonghen wordt terecht aanschouwd als één van de topverdedigers in de Premier League en die zal zijn plaats nooit zomaar kwijtspelen. En waar Alderweireld bij de Rode Duivels ook nog als rechtsachter uit de voeten kon, was dat bij Tottenham nooit een evenwaardige optie. 

De Argentijnse coach is vol lof over de man die lang de doublure was voor Alderweireld en heeft de rollen zelfs omgekeerd. Daarbij zei hij al op verschillende persbabbels - tot zijn grote ergernis: "Ik ga mijn systeem niet omgooien omdat Toby wedstrijden nodig heeft met het oog op het WK." 

Contractperikelen

Nog één jaar is het huidige contract geldig en in het begin van dit seizoen leek dat nog verlengd te gaan worden, maar de besprekingen bleven aanslepen en een akkoord bleef uit. 

De situatie van Alderweireld is geen unicum. Integendeel, Tottenham heeft zelfs een reputatie. Een recent voorbeeld is dat van Kyle Walker: de rechterflankverdediger wou eveneens zijn contract niet verlengen en werd stante pede aan de kant geschoven. Hij had de boodschap luid en duidelijk begrepen en vertrok daarop in de zomer naar Manchester City. Een voorbode voor Toby? 

Premier League \\ Tottenham \\ België
 
 
 
Reacties.