Stond Diaby buitenspel of niet? Mulder verklaart: "Tja ik heb m'n nagels niet geknipt en daardoor hebben we verloren"

15 april 2018 20:27

In een zinderende topper heeft Paars-Wit de kloof met Club Brugge tot drie punten verkleind, maar het had evengoed nog een puntendeling kunnen worden. Over het afgekeurde doelpunt van Abdoulay Diaby zal nog veel nagekaart worden.

Tien minuten voor tijd schoot heel Brugge recht toen Diaby doelman Sels passeerde en de 1-1 binnenlegde. De feestvreugde was echter snel gedaan toen de videoref het doelpunt afkeurde voor buitenspel. Op het eerste gezicht een correcte beslissing, of toch niet? Het was wel héél nipt...

Geen uitsluitsel

De analisten van Play Sports zagen het ook moeilijk op de beelden. "Dat is van schuin bovenuit gefilmd. De hoek is niet juist, je moet er loodrecht opzitten", zei presentator Karl Vannieuwkerke. 

"Je hebt daar een soort pedicure nodig om zeker te zijn dat die teen of nagel niet over de lijn was… Tja, enorm moeilijk om hier over te oordelen", twijfelde ook Jan Mulder. "Dat is eigenlijk toch absurd. Niet te vatten dat zo'n belangrijk moment op die manier beslist wordt. Stel je voor dat Diaby moet zeggen: 'Ja ik heb m’n nagels niet geknipt en daardoor hebben we verloren.'" 

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.