Wordt het straks Horvath of Gabulov? Dit is het oordeel van befaamde ex-keeper van Club Brugge

15 april 2018 15:00

Ivan Leko zal er afgelopen nacht misschien van gedroomd hebben: wie zet hij straks in doel tegen Anderlecht? De Kroatische coach moet kiezen tussen de ervaren Rus Vladimir Gabulov of de talentvolle Amerikaan Ethan Horvath. Wij legden ons oor alvast te luister bij Philippe Vande Walle, ex-Clubkeeper.

De 56-jarige Vande Walle, die als speler én keeperstrainer actief was in Jan Breydel, vindt het een aartsmoeilijke knoop om door te hakken en is dan ook voorzichtig in zijn bewoordingen: "Ik zie die gasten niet dagelijks aan het werk op training, maar als ik toch zou moeten kiezen... Vanop afstand bekeken, dacht ik dat Horvath mij,  buiten een paar foutjes die ik ervaringsfoutjes zou noemen, een goeie indruk gaf. Gabulov van zijn kant heeft dan weer goeie en minder goeie dingen laten zien." 

Niet naar verleden kijken

Een dilemma dus, ook voor een buitenstaander: "De persoon die het kan zeggen, is de trainer want hij ziet ze dagelijks aan het werk. Ik zou kiezen voor de man die momenteel de beste indruk geeft en het beste vormpeil etaleert. Het is echt moeilijk om te zeggen wie je erin moet gooien tegen Anderlecht", klinkt het bij Voetbalkrant

Speelt het aspect ervaring een rol? "Ik zou niet te veel naar het verleden kijken, maar vooral kijken naar de kwaliteiten van het moment. Het zijn uiteindelijk toch professionele doelmannen die aangekocht zijn met een bepaalde reden, om hun kwaliteiten. En het is ook niet zo slecht als het dikwijls omschreven is. Het is een kwestie van het moment en misschien meer op gevoel. Maar goed, die mensen van Club zijn er alle dagen van 's morgens tot 's avonds mee bezig."  



Glenn Bogaert

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.