Yves Vanderhaeghe haalt zwaar uit naar systeem met VAR: "Afschaffen"


Foto: © photonews 15 april 2018 07:15

Gent-coach Yves Vanderhaeghe gaf grif toe dat zijn ploeg verdiend verloor op het veld van Standard. Alleen de manier waarop zat hem dwars. Edmilson lokte in de slotminuten een strafschop uit na een licht contact met Asare.

"Ik denk dat het een verdiende nederlaag was", draaide Vanderhaeghe niet rond de pot. "Standard was veel scherper dan wij. We kwamen nooit in ons spel en kregen weinig kansen, maar ook daar was er niet genoeg geloof. Ze waren veel sterker in de duels, dus daarom mag Standard zeker van een verdiende overwinning spreken."

Maar Vanderhaeghe was absoluut niet te spreken over de penaltyfase. "Ik heb de beelden al bekeken. We weten dat twee spelers van hen al enkele jaren aan het duiken zijn. Dat doen ze heel goed. De scheidsrechters trappen er opnieuw in. Spijtig."

"Er is zo'n goed systeem, maar toch krijgt de VAR geen stem"

Scheidsrechter Smet besloot de VAR niet raad te plegen. "Die VAR moeten ze afschaffen", klinkt het streng. "Zo simpel is het. Ze mogen niet ingrijpen. De scheidsrechter blijft de baas. Er is zo'n goed systeem, maar toch krijgt de VAR geen stem. Die jongens zitten daar als een schaduw. En ze moeten gewoon wachten tot de man die het fluitje heeft, zegt wanneer zij iets mogen zeggen."

"De scheidsrechter had naar de beelden moeten kijken. De VAR mocht niet ingrijpen en dan is er iets fundamenteel verkeerd. Alleen al in play-off 1 zijn er al enkele discutabele fases geweest. De VAR heeft geen stem en dat blijft spijtig. En dat is een probleem", besluit Vanderhaeghe. 

AA Gent \\ Standard
 
 
 
Reacties.