Anderlecht, dé derby, Cevallos, Harbaoui & Bongonda, Zivkovic vs Buffalauw, rellen en fletse Leeuwen


Foto: © photonews 16 april 2018 18:04

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe bewijzen dat met K3 ondertussen al een paar jaar. Ook in de nieuwe jaargang van de Jupiler Pro League gaan we op onze gekende manier nabeschouwen.

TOP

Couckenbak

Eindelijk eens die ouderwetse sfeer in het Constant Vanden Stockstadion. De fans kirden van plezier, hun elftal speelde misschien ook wel het beste uur uit een tot op heden grijs seizoen.

En dus is plots alles weer mogelijk, want de kloof met leider blauw-zwart is plots amper drie punten meer. Bart Vertenten deed het overigens ook prima in erg moeilijke omstandigheden, dus ook hij mag wel eens een pluim krijgen.

Theo, Hamdi, Jose, Richairo ...

En of het in play-off 2 ook plezant kan zijn? Jawel hoor! Zivkovic maakte er twee voor Oostende tegen STVV, waar Roman Bezus alweer met prachtige passes strooide na de koffie. Wat te zeggen van het heerlijke doelpunt van Cevallos en de schwung van Lokeren?

En dan was er ook nog de Theo & Hamdi-show aan de Gaverbeek. Bongonda dribbelde alles en iedereen van Moeskroen voorbij al waren het paaltjes, Harbaoui maakte vier goals en moet eigenlijk altijd mee naar het WK met Tunesië.

Antwerp is de ploeg van't stad

Over ouderwetse sfeer gesproken? Over plezant in play-off 2 gesproken? U had er moeten bij zijn op den Bosuil zondagnamiddag voor een onvervalste krachtmeting tussen Antwerp en Beerschot-Wilrijk.

Owusu maakte van stamnummer 1 de ploeg van't stad in een match die alles had: sfeer, beleving, veel respect van de fans van Antwerp richting ex-speler Joren Dom, een geniale korfbalactie van Mo Messoudi, ... Leuk om naar te kijken, zoveel is duidelijk.

FLOP

En dan toch ontsporingen

Jammer dat het niet allemaal peis en vrij kon blijven in Deurne-Noord. Er waren al wat praktische problemen om de supporters van Beerschot-Wilrijk allemaal tijdig in het stadion te krijgen en achteraf gingen de poppen toch nog aan het dansen.

Jammer, want de metropool Antwerpen verdient beter dan dat. Hopelijk blijft het binnen twee weken op het Kiel wél rustig voor, tijdens en na de wedstrijd.

Buffalauw

Na een puike 6 op 6 volgde er op Sclessin een absolute wanprestatie van de Buffalo's. Een (1!) schot op doel van Birger Verstraete in 90 minuten voetbal, dat is te weinig.

Was de strafschop voor Edmilson goedkoop? Ja. Toch was coach Vanderhaeghe niet te beroerd om toe te geven dat het gewoon te weinig was. Jammer voor de Buffalo's, want anders hadden ze blauw-zwart pas écht onder druk kunnen zetten.

Waasland-Bibberen

Wat een prachtig seizoen leek te gaan worden, wordt stilaan een echte martelgang. De beleving is helemaal uit de Leeuwen, die nauwelijks nog klauwen.

Sven Vermant geeft jonkies alvast een kans en wil daarmee mogelijk ook duidelijk maken dat er echt nog wel wat versterkingen bij zullen moeten komen naar volgend seizoen toe. De drive ontbreekt helemaal, Philippe Clement lijkt gelijk te krijgen met zijn vlucht vooruit enkele maanden geleden.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ AA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Moeskroen \\ Standard \\ Sint-Truiden \\ Zulte Waregem \\ Eupen \\ KV Oostende \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.