Bölöni toont zich ware gentleman en pakt uit met oprecht compliment: "Ik wil Beerschot feliciteren en hoop dat we deze derby ook zo snel mogelijk in eerste klasse mogen beleven"

16 april 2018 10:56

László Bölöni is niet altijd de makkelijkste klant voor de pers, maar gisteren na de match tegen Beerschot was de Roemeen duidelijk in zijn nopjes en goedgeluimd. De 65-jarige coach van Antwerp had op de traditionele persbabbel zelfs complimentjes in petto voor Beerschot Wilrijk.

"Het was een ontmoeting tussen twee ploegen met veel passie en goesting. Deze lokale derby bewijst dat Antwerpen bijzonder rijk is op voetbalvlak en dat is een goeie zaak voor de stad en de mensen. Tijdens de match speelde er zich een waar spektakel af op de tribunes. Niet dat ik daar de hele tijd op gefocust of mee bezig was, maar het was wel spectaculair om mee te maken", aldus de oefenmeester van Antwerp.  

Respect voor Beerschot

"Op het veld hebben we de boel in handen genomen, we hebben een stijl en ritme opgelegd en ontwikkeld dat het voor de tegenstander bijzonder lastig maakte. Onze manier van spelen heeft dominantie, leuke acties en doelpunten opgeleverd. We hebben daarnaast ook wel een beetje geprofiteerd van de naïviteit en de fouten van de verdedigers van Beerschot." 

En dan kwam het mooiste luik van het betoog van gentleman cum laude László Bölöni: "Onze zege is absoluut verdiend, maar ik wil graag eindigen met felicitaties aan het adres van onze tegenstander Beerschot. Ze hebben getoond dat ze over kwaliteiten beschikken en ik hoop uit de grond van mijn hart dat we deze derby zo snel mogelijk in eerste klasse kunnen meemaken en mogen beleven." 

Glenn Bogaert

Antwerp \\ Beerschot
 
 
Reacties.