"De VAR is geen kille meetkundige, hij is een mens aan een monitor met gevoel voor spanning. Play-off 1 leeft!"


Foto: © photonews 16 april 2018 13:57

Abdoulay Diaby baalde gisteren als een stekker en dat had alles te maken met die afgekeurde goal. De Malinese spits en zijn ploegmakkers bouwden een feestje, maar werden uit hun euforie gehaald door de VAR of videoref. Jan Mulder heeft over die ophefmakende fase wel wat te vertellen.

De Nederlandse analist liet gisteren in de studio van Play Sports al zijn licht schijnen over de zaak, daar leest u HIER alles over. Vandaag zet hij er ook nog een boompje over op in zijn HLN-column. 

"Was de lijn wel exact getrokken in het busje? Was de bal áán de voet van de passer toen de liniaal achter de laatste paars-witte verdediger werd gelegd? Wanneer precies vertrekt een bal van een trappende voet? Zit daar geen ruimte in voor een centimeter schuiven? Zo kunnen we door pruttelen", aldus de ex-spits van Anderlecht. 

"Het was juist zoals het is gegaan. Bij een bal die al of niet over de doellijn is, wordt er ook niet meer geprotesteerd wanneer de doellijn-technologie bewijst: geen goal. De VAR is geen kille meetkundige, hij is een mens aan een monitor met gevoel voor spanning. Play-off 1 leeft!"

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.