Dit zullen ze graag horen bij Club Brugge: "Hij wil straks absoluut terugkeren omdat de club hem nauw aan het hart ligt"

16 april 2018 19:00

Bij Club Brugge zien ze straks heel wat huurlingen terugkeren en een van die uitgeleende kerels is Dorin Rotariu. De 22-jarige Roemeense winger doet dit seizoen ervaring op bij Moeskroen, maar is vastberaden om zich straks door te zetten bij blauw-zwart.

Rudi Verkempinck, in het verleden nog T2 bij Club Brugge, had Rotariu onder zijn hoede bij de nationale ploeg van Roemenië en laat voor Voetbalkrant zijn licht schijnen over het potentieel van de technisch verfijnde flankaanvaller:

"Dorin is een beetje gestagneerd, hij heeft een heel moeilijke start van het seizoen gekend. Bij Michel Preud'homme was hij belangrijk. Ik weet niet wat er daarna gebeurd is onder Ivan Leko, maar er was geen vertrouwen naar Rotariu toe. Al moet ik wel eerlijk zeggen dat hij op dat moment minder bezig was. Hij beset dat nu ook wel." 

Slagen bij Club

De voormalige rechterhand van Christoph Daum bij Roemenië gelooft echter in het potentieel en de kwaliteiten van de lichtvoetige Rotariu. "De laatste keer dat ik hem gehoord heb, zei hij dat hij absoluut wil terugkeren naar Club Brugge omdat die club hem nauw aan het hart ligt", aldus Verkempinck.  

"Dorin gaat er alles aan doen om toch te slagen. Het is goed dat hij nu kan spelen bij Moeskroen, maar hij had eigenlijk al heel wat ervaring hoor. Hij had in Roemenië al 130 matchen gespeeld bij Dinamo Boekarest", klinkt het misschien verrassend.  

Harder worden

"Eigenlijk is dat iemand die je een beetje kunt vergelijken met Birger Verstraete. Een jonge gast weer je een beetje geduld moet mee hebben. Ik vind Rotariu in ieder geval een zeer goeie speler. Dat hij nog wat kracht mist? Qua uithouding zit het wel goed hoor, maar qua grinta kan het inderdaad nog beter", meent de West-Vlaming.  

"Hij maakt het zichzelf soms wat te makkelijk. Dorin moet vooral één tegen één harder worden. Het woord is nu natuurlijk aan Club, ik weet niet wat zij gaan beslissen. Het is wel zo dat bijvoorbeeld Nicolae Stanciu in de Roemeense rangorde nog een trapje hoger staat dan Rotariu."

Glenn Bogaert

Club Brugge \\ Moeskroen
 
 
Reacties.