Genk-coach Clement na discutabele penalty's in Brugge en Charleroi: "Soms voel ik me de naïeveling als ik niet aan mijn spelers vraag om zich te laten vallen"


Foto: © photonews 16 april 2018 18:49

KRC Genk kwam al drie keer sterk voor de dag in play-off 1, maar bleef qua puntenoogst achter met een 4 op 9. Te weinig voor de ambitieuze Limburgers die de goede vorm te pakke hebben.

Genk speelt deze week uit en thuis. Dinsdag trekken de blauwhemden naar Gent. Zaterdag komt Anderlecht op bezoek in de Luminus Arena. In Brugge op de openingsspeeldag en vrijdag in Charleroi kreeg Genk een discutabele strafschop tegen.

"Soms voel ik me de naïeveling als ik niet aan mijn spelers vraag om zich te laten vallen, zoals dat toch een tendens is geworden bij een aantal ploegen", laat Genk-coach Philippe Clement optekenen bij Sporza.

"Maar ik zal dat niet doen. Als het een tendens wordt dat een speler zich in de zestien alleen maar bezig houdt met het zoeken naar contact in plaats van te willen afwerken, dan is dat slecht voor het Belgische voetbal. Ik probeer het nog op onze manier verder te zetten."

Verantwoordelijkheid van de wedstrijdleiding

Clement wijst zijn manschappen wel op het gevaar. "Je moet spelers ervoor laten opletten dat ze in zulke situaties hun been niet uitsteken. Maar het is vooral de verantwoordelijkheid van de wedstrijdleiding om die fases eruit te halen. Het is misschien belangrijk dat de scheidsrechters daar meer vrijheid in krijgen om dat te doen."

KRC Genk \\ AA Gent
 
 
 
Reacties.