Hein Vanhaezebrouck over de bekendmaking van de eerste zomeraanwinst: "Ik had deze transfer liever stilgehouden"


Foto: © photonews 16 april 2018 14:15

Yevhen Makarenko was zondagavond een opvallende gast in het Astridpark. Zaterdag raakte zijn transfer naar RSC Anderlecht bekend.

Marc Coucke maakte de Anderlecht-supporters na de open training warm voor de komst van een eerste zomeraanwinst. Drie kwartier later volgde de bevestiging: Makarenko voor vier jaar naar paars-wit.

Kortrijk-coach Glen De Boeck was niet zo happy met de timing waarop de transfer bekend werk gemaakt. De Kerels gaven die avond namelijk Lierse SK partij. "Ik denk dat ook Hein hier niet tevreden mee was", liet de oefenmeester optekenen. (Lees er HIER meer over)

Het zou onnozel zijn dat het nieuws via een andere club bekend raakte

"Ik had deze transfer liever stilgehouden", bevestigde Hein Vanhaezebrouck zondag. "Maar als je de speler vastlegt en je hoort dat een paar grote clubs in Duitsland bijzonder ontgoocheld zijn, dan riskeer je dat het nieuws daar naar buiten komt. Dat zou wat onnozel zijn."

"Het voordeel was dat we niet met de club moesten onderhandelen omdat er een clausule in zijn contract stond. Dan moet je gewoon die clausule lichten en kan je in alle stilte werken."

Anderlecht \\ Club Brugge \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.