Jelle Van Damme genoot met volle teugen van stadsderby, máár: "We moeten sowieso af van play-off 2, waar kunnen we die petitie starten?"

16 april 2018 08:58

Zelfs een oude krijger als Jelle Van Damme, die toch al flink wat veldslagen en oorlogen op zijn conto heeft staan, glunderde na afloop van de derby tussen zijn Antwerp en zijn ex-club Beerschot. Het was genieten geblazen, maar de 34-jarige linksback had na de match ook wel een dringend verzoekje.

“Ik ben 34 jaar, maar voor deze wedstrijden doe je het toch. Het was een beetje dezelfde sfeer als tegen Club Brugge een paar maanden geleden en dit is qua beleving echt fantastisch. Dat kunnen er niet veel in België, zo simpel is het. Ik denk dat hier vanavond veel zatte mensen gaan rondlopen en dat ze er maar van genieten, dat gaan wij ook doen", knipoogde Van Damme in de 'mixed zone'.  

Deel uitmaken van de ploeg van 't stad, wat doet dat met een mens? "Dat voelt goed hé, écht fijn, moet ik eerlijk zeggen. het is een belangrijke zege voor ons. Dit had eerlijk gezegd ook niks te maken met play-off 2, waar ik hoe dan ook al geen fan van ben. Dit was een wedstrijd in de wedstrijd en het was belangrijk om die te winnen."

Weg met play-off 2

Het niveauverschil was er wel, dat moest ook Van Damme toegeven: "Met alle respect, maar Beerschot is en blijft een ploeg uit tweede klasse. Al blijf ik er wel bij dat ze toch twee à drie gasten hebben die kunnen 'sjotten'. Allez ja, die anderen natuurlijk ook hé, maar je begrijpt wel wat ik bedoel. We hadden beelden van hen gezien en het is een heel verdedigende ploeg, maar als thuisploeg wisten we dat we niet te veel naar hen moesten kijken. We moesten hen gewoon meteen onder druk zetten. Vooral in de eerste helft is dat goed gelukt." 

Die play-off 2, dat is trouwens echt wel een doorn in het oog van de ex-verdediger van Anderlecht en Standard: "We moeten sowieso af van die play-off 2, waar kunnen we die petitie starten?" Gelukkig is er straks nog een derby, toch iets om naar uit te kijken. En dat wordt misschien wel andere koek: "Natuurlijk kunnen zij het ons lastig maken, dan zijn de rollen omgekeerd hé. Dan gaat Beerschot meer die drive, schwung en dat extra stukje motivatie hebben om er echt de kop voor te leggen."

Glenn Bogaert

Antwerp \\ Beerschot
 
 
Reacties.