Droom komt uit voor jongeling OHL: "Mijn moeder wou dit voor geen geld missen"

16 april 2018 19:27

OHL won zaterdagavond makkelijk met 0-2 van Waasland-Beveren en het doelpunt van Julien Gorius, een prachtige vrije trap, was een van de hoogtepunten, maar bij OHL zullen ze vooral iets anders onthouden.

Dankzij een invalbeurt in de 74ste minuut mocht hij zijn debuut vieren. "Het was een fantastisch gevoel om meteen te winnen bij mijn debuut", aldus Gilis achteraf. OHL speelt volgend seizoen opnieuw in 1B, maar dankzij play-off 2 mocht Gilis zijn debuut in eerste klasse vieren. "Dat klopt, dat maakt het nog iets specialer."

Ik was nerveus, maar eens ik op het veld stond, viel dat wel mee -Jo Gilis

Hij kreeg ook extra steun vanuit de tribune. "Mijn moeder zat in de tribune, ze wou dit voor geen geld van de wereld missen. Zij heeft mij altijd gesteund. Ik had wel al doorgekregen dat er een kans was dat ik zou invallen."

"Ik was nerveus, maar eens de match bezig was, viel dat wel mee. Ik heb me voor honderd procent gegeven en meer kan ik niet doen. Er lag natuurlijk wel meer ruimte doordat we tegen tien man speelden. De flank is niet mijn beste positie, doorgaans ben ik een spits, maar links of rechts kan ik ook uit de voeten."

Sander De Graeve

OH Leuven \\ SK Beveren
 
 
Reacties.