Wie is schuldig voor rellen na Antwerp-Beerschot? Politiewoordvoerder brengt verduidelijking en verdedigt acties van de ordediensten

16 april 2018 21:52

Wat een fantastische sfeer tijdens de Antwerpse derby! Wel met de nadruk op 'tijdens', want erna kookten de potjes toch nog over. Wat is daar nu precies allemaal gebeurd?

Politiewoordvoerder Wouter Bruyns verschaft uitleg in Gazet van Antwerpen. Daarbij zegt hij meteen dat het zeker niet de bedoeling was om de bezoekers zo snel uit hun vak te laten, waardoor de botsingen met de thuissupporters konden gebeuren.

"Een aantal aanhangers van Beerschot veroorzaakte na de wedstrijd problemen in het stadion. Er werden vernielingen aangericht en poort dreigde het te begeven. Omdat de druk te groot werd, hebben we een deel van de bezoekers naar de parking van de bussen geleid. Daar ontstonden opnieuw opstootjes, waarbij we het waterkanon en pepperspray hebben ingezet."

In het naar buiten gaan, gooiden de bezoekende fans allerlei projectielen over de omheining. Daardoor groeperden de Antwerpse supporters aan de uitgang en konden de bussen niet meer doorrijden. 

Beerschot Wilrijk hekelt de aanpak van de politie, maar die verdedigt zich. "Die situatie is ontstaan omdat Beerschotsupporters problemen veroorzaakten en weigerden in de bussen te stappen", klinkt het.

Antwerp \\ KFCO Beerschot-Wilrijk
 
 
 
Reacties.