? Uitgeleend toptalent Club Brugge laat zich opmerken met fantastische drieklapper

16 april 2018 10:13

Bij Club Brugge zijn de plaatsjes duur. Zo kiezen veel jonge spelers van blauw-zwart er dan ook voor om uitgeleend te worden om zo eerst ervaring op te doen vooraleer de strijd aan te gaan als titularis bij de Bruggelingen.

Dat geldt ook voor Riley McGree. De 19-jarige middenvelder werd in de zomer van 2017 door Club Brugge weggeplukt uit Adelaide United, een club uit de hoogste afdeling van de Australische competitie. 

Afgelopen winter keerde de jonge Australiër terug naar zijn thuisland. Hij mocht van Club Brugge het seizoen gaan volmaken bij de Newcastle Jets, eveneens een club uit de Australische A-League. 

Doelpuntenfestival

McGree maakte indruk dit weekend door een hattrick te scoren tegen de Central Coast Mariniers. De wedstrijd werd trouwens een echt doelpuntenfestijn: het werd maar liefst 2-8 in het voordeel van de ploeg van McGree.

Kans bij Club Brugge?

McGree heeft intussen al zeven basisplaatsen en drie invalbeurten achter zijn naam staan bij de nummer twee uit de A-League. Hij heeft nog een contract tot 2021 bij de West-Vlamingen. Als McGree de lijn kan doortrekken, volgt misschien wel een volwaardige kans bij de hoofdmacht van blauw-zwart volgend seizoen. 

Clint Vens

Anderlecht \\ Club Brugge \\ Newcastle Jets
 
 
Reacties.