Serge Gumienny is niet mals voor ongehoord gedrag van JPL-coach: "Is het misschien nog paasvakantie voor het bondsparket?"


Foto: © photonews 16 april 2018 08:07

De spanning liep tijdens de eerste drie speeldagen van play-off 1 al bijzonder hoog op. Zowel spelers als coaches ventileerden al uitvoerig hun ongenoegen over de spelleiding.

Charleroi-coach Felice Mazzu ging na de strafschop die Anderlecht op Mambourg kreeg zwaar over de rooie. Dat vindt ook oud-scheidsrechter Serge Gumienny.

"Ik vind het ongehoord dat Felice Mazzu een week lang ongemoeid druk heeft mogen zetten op de scheidsrechter. De supporters lieten bovendien officieel weten dat ze elke beslissing van de scheidsrechter zouden aanvechten."

Onleefbare situatie

Bij elke Genks baltoets of beslissing van scheidsrechter Erik Lambrechts volgde vrijdag gefluit vanuit de tribunes. (Lees er HIER meer over) En kijk, al in het openingskwartier kregen de Zebra's een strafschop na een al even discutabel penaltygeval.

"Wat als andere clubs dat voorbeeld volgen?", vraagt Gumienny zich in Het Belang van Limburg af. "Dan krijg je toch een onleefbare situatie? Sorry, maar daar moet je als voetbalbond tegen optreden. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist heeft daar ook om gevraagd maar daar is blijkbaar geen gevolg aan gegeven. Is het misschien nog paasvakantie voor het bondsparket? Ze hebben daar zeker recht op maar ze moeten het dan wel officieel aanvragen. Zoals ik dat in het begin van het seizoen ook heb moeten doen."

Anderlecht \\ Charleroi \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.