Anderlecht-icoon heeft hoop: "Anderlecht kampioen? Als ze niet verliezen in Standard en als Teodorczyk topschutter wordt"


Foto: © photonews 17 april 2018 12:32

Anderlecht heeft met de winst tegen Club Brugge een eerste stap gezet, maar als er morgen verloren wordt in Sclessin dreigt alles voor niks geweest te zijn. Ondanks de vele tegenslagen en dat het eigenlijk al een verloren zaak was, gelooft Anderlecht-coryfee Gille Van Binst er weer in.

Van Binst was zondag te gast in het Astridpark als lid van één van de mannen die in 1978 zowel de Europacup II won, als de Europese Supercup. "Ik zag beterschap!", zucht hij nu opgelucht. "Vooral in de eerste helft, één van de beste van het seizoen."

Van Binst ziet één constante de laatste weken. "Teo scoort en Anderlecht wint. Kijk, ik ga er nooit een grote spits van maken, maar hij kan scoren. Hij heeft zich goed herpakt. Dat is zijn kwaliteit: als hij één goal maakt, blijft hij er maken. Ik zeg u: als Teo topschutter wordt van België wordt Anderlecht kampioen!" (Teodorczyk heeft er momenteel 12, Chevalier 18, nvdr.)

Want een grote indruk maakte Brugge niet op Van Binst. "Ik vind hen wat overroepen. Er zat zondag geen enkele speler bij waarvan ik zeg dat hij iets speciaals heeft. En je gaat me niet zeggen dat ze nu niet zenuwachtig zijn geworden..."

Ik zag bij Brugge geen enkele speler die iets speciaals heeft

"Anderlecht speelt zijn slechtste seizoen uit zijn geschiedenis en toch staan ze op drie punten. Ik vind het trouwens niet goed dat ze bij Club hun systeem veranderd hebben. Sinds ze met één spits en Refaelov spelen, draait het niet meer."

Voor Van Binst is de wedstrijd van morgen het cruciale moment. "Als Anderlecht minstens gelijkspeelt, zie ik ze nog meespelen. Als ze winnen, zie ik ze zeker nog kampioen spelen!"

Anderlecht \\ Standard
 
 
 
Reacties.