Zulte Waregem en hattrick-man Harbaoui swingen opnieuw en hakken nu ook Lierse in de pan

17 april 2018 22:17

Zulte Waregem kan met een gerust gevoel richting de derby van vrijdag tegen Kortrijk. Op het veld van Lierse pakte het voor de tweede match op rij uit met een ruime zege. Hamdi Harbaoui maakte er drie en zit nu al aan acht goals in vier matchen.

Essevee claimde de bal in de openingsfase. De eerste kans was ook van bezoekende makelij. De Pauw twijfelde niet, maar Rakovsky duwde zijn uithaal in hoekschop. Even voorbij het kwartier een nieuwe grote kans voor Zulte Waregem. Kaya plaatste een vrije trap over de muur, maar de lat bracht redding.

Twee minuten later was het opnieuw de dwarsligger die Lierse redde. Deze keer na een hoekschop van Kaya en een kopbal van Heylen. Essevee bleef de kansen opstapelen. De Pauw deed de netten trillen, maar er ging een lichte overtreding van Harbaoui aan vooraf.

Lierse had het moeilijk om daar iets tegenover te zetten, al kreeg het even voorbij het halfuur een reuzenkans via de doorgebroken Joachim. Bossut redde echter met een beenveeg. Het verdiende doelpunt kwam er dan toch voor de bezoekers, al verkeek Rakovsky zich helemaal op het schot van Bongonda. Ruststand: 0-1.

Match snel gespeeld

In de tweede helft schakelde Zulte Waregem opnieuw een versnelling hoger. De Pauw (2x) en De fauw probeerden het vanop afstand, maar zonder veel succes. De tweede goal viel dan toch. De Pauw zocht en kreeg de strafschop, Harbaoui stuurde Rakovsky de verkeerde kant uit, 0-2.

Nauwelijks een minuut later was de match helemaal gespeeld. Goed voorbereidend werk van Olayinka en opnieuw Harbaoui scoorde. Essevee haalde de voet niet van het gaspedaal en ging op zoek naar de vierde treffer.

Na wat geharrewar ging de bal er niet in na een stilstaande fase, even later miste invaller Saponjic alleen voor Rakovsky. Een kwartier voor tijd was het - wie anders - Harbaoui die een voorzet in doel tikte en zijn hattrick vervolledigde.

Toch nog een thuisgoal

Lierse gaf de moed niet op en scoorde dan toch nog de eerredder via invaller Janssens. Verder kwam het echter niet. Zulte Waregem verstevigt na een nieuwe pandoering zijn leidersplek met 10 punten uit 4 wedstrijden. Topschutter Harbaoui zit nu al aan 8 goals in 4 matchen in play-off 2.