KV Mechelen geeft extra uitleg bij opvallende actie tegen Moeskroen: "Daarom stappen we naast het BAS"

17 april 2018 18:45

Een beslissing van KV Mechelen zorgde dinsdag voor ophef. Via het Belgisch Arbitragehof voor de Sport proberen de Maneblussers toch nog in 1A te blijven.

KV Mechelen degradeerden in maart uit de Jupiler Pro League. Via een achterpoortje probeert Malinwa nu zijn stek in 1A te behouden. "We hebben na de degradatie eerst de hand in eigen boezem gestoken en meteen gezegd dat onze ambitie is om meteen weer terug te keren", vertelt aandeelhouder Dieter Penninckx bij Sporza. "Maar toen we ons huiswerk maakten, stelden we ons toch ook vragen over de transparantie rond de licenties."

Duidelijkheid over een maand

De Mechelaars zitten met vragen over Moeskroen en willen dat er duidelijkheid komt over de Henegouwse club. Die kan KVM niet verkrijgen via de Belgische voetbalbond, aangezien de KBVB zich onbevoegd verklaart.

"Daarom stappen we naast het BAS ook naar de rechter in kort geding", benadrukt Penninckx. "Dat is voor ons een niet-agressieve piste die we bewandelen. Ik denk dat we over een dikke maand zullen weten waar we staan. We zullen ons erbij neerleggen als de rechter beslist dat er geen extra onderzoeksdaden nodig zijn. Dan bereiden we ons voor op 1B."

In het andere geval wil KV Mechelen zijn plaats in 1A behouden, samen met Moeskroen. "Dat is volgens ons de weg van de minste schade", besluit Penninckx.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ KV Mechelen \\ Moeskroen
 
 
Reacties.