KV Mechelen vecht licentie van andere eersteklasser aan en wil volgend seizoen met 17 clubs aantreden in 1A

17 april 2018 07:33

Tot gisteren konden clubs naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport trekken om licentiedossiers aan te vechten. Degradant KV Mechelen besloot dat te doen.

Malinwa stelt zich vragen bij de manier waarop Moeskroen zijn licentie voor volgend seizoen verkreeg. De Maneblussers twijfelen namelijk over de echtheid van één van de sleutelstukken uit het Henegouwse licentiedossier van 2017. Daaruit moest blijken dat Moeskroen geen banden meer had met Gol Football Malta, het bedrijf van makelaars Zahavi en Ramadani. 

"Als je op Google de naam van hun nieuwe eigenaar Piempongsant intikt, vind je al snel dat hij in het netwerk van de twee supermakelaars (Zahavi en Ramadani, red.) zit, en duiken er artikels over de Panama-papers op. We zouden daarom graag op z'n minst wat inkijk krijgen in de zaak, laat KVM weten.

Kort geding tegen de voetbalbond

Verder begint KV Mechelen aan een kortgeding tegen de Belgische voetbalbond (KBVB). "We kunnen alleen stellen dat we de raad van bestuur van de Pro League hebben gevraagd om de zaak te bekijken. Zonder succes. Het bondsparket zegt niet bevoegd te zijn, de licentiemanager verwijst ons door naar de licentiecommissie, en die geeft al helemaal geen antwoord. Binnen de bond hebben we onze rechtsmogelijkheden uitgeput. Vandaar de keuze voor een kort geding", aldus hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx.

Mechelen wil volgend seizoen met 17 ploegen in 1A aantreden. "We willen dat de zaak eens echt grondig onderzocht wordt. Als dan blijkt dat alles volgens de regels is gebeurd, zullen we ons daar zonder problemen bij neerleggen."

Redactie

Jupiler Pro League \\ KV Mechelen \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.