Coucke vliegt er meteen zwaar in: realiseert hij wat Vanden Stock nooit voor elkaar kreeg? Grond voor nieuw stadion gevonden


Foto: © photonews 17 april 2018 11:03

Marc Coucke gaat er geen gras over laten groeien. Na al snel twee transfers te hebben afgehandeld voor volgend seizoen en er nog een hele hoop op komst zijn, richt hij ook zijn blik op het stadionprobleem. In de Pano-reportage van morgen laat hij alvast in zijn kaarten kijken.

Coucke denkt eraan in Neerpede een nieuw stadion te bouwen, zegt hij in het VRT-programma Pano. "Dit zou zeker kunnen als locatie voor het nieuwe stadion dat ik wil bouwen", zei hij bij het bezoek aan het trainingscentrum in Neerpede, weet Het Nieuwsblad.

In eigen beheer

De zakenman zou het stadion volledig in eigen beheer van de club willen hebben. In Neerpede ligt ook de Academy en daarnaast de velden van de hockeyclub en de skipiste, die ook allemaal van Anderlecht zijn. Goed voor 15 hectare grond en een stadion van 30.000 fans en 3 à 4.000 parkeerplaatsen.

Het gemeentebestuur zou de plannen wel zien zitten, want zo blijft de club verbonden aan Anderlecht, want Neerpede is een deelgemeente. En een verhuis naar het minder druk bebouwde Neerpede lost ook al heel wat problemen op.

Anderlecht
 
 
 
Reacties.