Renard over trainerskwestie op Sclessin: "Ik heb nooit ontkend dat er contacten waren met Preud'homme"

17 april 2018 11:10

De geruchten in de voetbalwereld gonzen om het luidst: sommige welingelichte mensen wisten ons zelfs al te zeggen dat de aanstelling van Michel Preud'homme bij Standard al in kannen en kruiken is. Olivier Renard ontkent dat, maar zet de deur wel op een serieuze kier.

Niemand weet het absoluut zeker, maar MPH is wel in beeld. "Ik heb nooit ontkend dat er contacten zijn geweest met Preud'homme. Ik heb in dat dossier dezelfde modus operandi gebruikt als bij spelers. Ik weet bijvoorbeeld dat een belangrijke speler als Luyindama straks verkocht kan worden. Ik ben dus verplicht om op voorhand te plannen en met centrale verdedigers te praten", klinkt het in Sport/Voetbal Magazine.

Ik wil wel weten wat mijn rol zal zijn binnen de club

Dat het al beklonken is, wil hij echter met nadruk ontkennen. "Mijn aanpak zal dezelfde zijn als ik op zoek moet gaan naar een nieuwe trainer. We hebben elkaar ontmoet voor een match van Standard. Meer niet. Al de rest is onzin. Er is niets beslist en er is niets getekend."

"We onderhandelen zelfs nog met Sá Pinto. Dit kan ik wel zeggen: ik ben niet God op Standard. Venanzi weet wat ik kan, wat ik niet kan, wat ik wil doen en wat ik niet wil doen. Het maakt mij dus niet uit welke titel ik straks krijg - ik kan mijn ego gerust opzij zetten - maar ik wil wel weten wat mijn rol zal zijn binnen de club.'

Standard
 
 
 
Reacties.