Yves Vanderhaeghe geeft tekst en uitleg bij twee in het oog springende wissels na nederlaag tegen Standard

17 april 2018 20:45

AA Gent schoot als een komeet uit de startblokken in play-off 1, maar de nederlaag tegen Standard zette de ploeg van Yves Vanderhaeghe weer met beide voetjes op de grond. De trainer van 'De Buffalo's' wil tegen Genk opnieuw een topprestatie zien en pakt uit met twee opvallende wissels.

Zo is er in de basiself voor de match tegen Genk geen plaats voor Anderson Esiti en Samuel Kalu. Drastische keuzes? "Zo drastisch is dat niet, Esiti heeft op Genk misschien wel heel goed gespeeld en nadien heeft hij wat minder gepresteerd, vind ik. Daarom geven we hem vandaag een keertje rust. Mentale rust ook want de matchen vergen toch heel veel concentratie en ik vond dat hij beetje aan het twijfelen was. Vandaar die wissel en hij begreep die ook. Dat is ook al belangrijk, dat hij weet dat hij beter kan", klinkt het bij Play Sports

Dreiging en snelheid

En dan snelheidsduivel en dribbelkont Kalu, tegen Anderlecht en Club Brugge toch een van de uitblinkers: "Kalu zal sowieso wel wat meer moeite hebben met drie matchen in één week en daarom opteren we dan ook voor Roman Yaremchuk, die toch altijd goed is voor dreiging en snelheid en in de matchen die hij gespeeld heeft toch getoond heeft dat hij makkelijk scoort. We moeten een beetje afwisselen om een zo scherp mogelijk elftal op de mat te krijgen."

Glenn Bogaert

KRC Genk \\ KAA Gent
 
 
Reacties.