De toppers in de Super League op speeldag 20

18 april 2018 13:08

De reguliere competitie zit erop in het vrouwenvoetbal. Hoog tijd om nog eens terug te blikken op de laatste speeldag, met de toppers van de speeldag.

Anderlecht

De vrouwen van Anderlecht hebben in stijl hun seizoen afgewerkt met een 1-7 zege op bezoek bij een piepjong, maar degelijk OH Leuven.

Met 52 op 60 is er niets te beginnen aan dit paars-wit, waar zelfs na halvering van de punten de kloof groot blijft. Wie stopt ze in de play-offs?

C'est Buffalo

De KAA Gent Ladies misschien, dat in de bekerwedstrijd tegen Racing Genk alle pech van de wereld had met enkele gemiste kansen en een onterecht niet-toegekend doelpunt.

Qua voetbal was het ook tegen Heist een dik kwartier niet top, maar daarna sloeg de motor aan. En als die motor aanslaat en de organisatie op punt blijft, dan is een stuntje altijd mogelijk tegen paars-wit.

Hoera, play-offs!

De derde match was er eentje tussen Standard en Genk. Die spelen vrijdag opnieuw tegen elkaar, in de gekke wereld die de Super League toch wel is.

En dan voor dubbele punten, want nu worden de punten door twee gedeeld bij de start van de play-offs. Anderlecht heeft zo 26 punten, Genk en Gent tellen er 19 en Standard 13. Paars-wit is het enige team dat geen half puntje bijkrijgt en zit dus bij een gelijke stand in polepositie. Spanning?

Aernout Van Lindt

Dames OHL \\ Anderlecht \\ KAA Gent Ladies
 
 
Reacties.