Owusu strikes again! Grote derbyheld maakt zich nog beetje extra onsterfelijk met winning goal in Eupen


Foto: © photonews 18 april 2018 22:20

Wat een week voor William Owusu. De goedlachse spits van Antwerp was afgelopen zondag de grote held tegen Beerschot Wilrijk en deed dat kunststukje vanavond nog eens dunnetjes over op het veld van Eupen. Die 1-0 was voldoende voor de drie punten, Owusu zit nu aan elf competitiegoals.

László Bölöni en opstellingen in play-off 2, een knotsgekke combinatie. Ook vanavond had de ervaren Roemeense coach van Antwerp weer een paar verrassingen in petto. Zo kregen we voor het eerst de Franse flankaanvaller Romain Habran en middenvelder Yehor Nazaryna uit Oekraïne aan de aftrap. 

En rood-wit zat duidelijk nog in de flow want het begon het best aan de partij aan de Kehrweg, tegen een Eupen dat al blij is dat het volgend seizoen nog in de Jupiler Pro League mag aantreden. Een doelpunt voor Antwerp kon niet uitblijven en na ruim een halfuur spelen, was het prijs. De kwikzilveren Joaquín Ardaiz met de actie en topschutter en grote held van de derby Owusu zet zijn linker tegen de bal: 0-1! Doelpunt nummer 11 dit seizoen, de dapper meegereisde fans kirden van de pret.

Vroeg in de tweede helft zorgde Ardaiz al bijna voor de 0-2, maar via thuisverdediger Jordan Lotiès  belandde het leer pardoes op de dwarsligger. Sinan Bolat moest echter ook uit zijn doppen kijken, al zeker op een zwabberbal van Koné en een gekruiste trap van Diagne. Eupen slaagde er echter niet in om een heus (slot)offensief te ontwikkelen en dus boekt Antwerp een knappe 6 op 6 in PO2.

Antwerp \\ Eupen
 
 
 
Reacties.