Bij Club maken ze zich geen zorgen over Ruud Vormer: "Hij heeft karakter en is een geboren winnaar en dus zal hij nog sterker terugkomen"

19 april 2018 12:19

Sinds zijn Gouden Schoen draait het een beetje minder bij Ruud Vormer. De 29-jarige kapitein van Club Brugge is minder beslissend en valt ook minder op in het spel van blauw-zwart. Niet dat ze zich in Brugge grote zorgen maken, al zeker trainer Ivan Leko niet.

"Wat nu gebeurt, is normaal voor een Gouden Schoen, dat komt door de decompressie, maar ik heb tegen Genk en Gent een goeie Ruud gezien. Iemand die een echte aanvoerder is, met veel energie en pressing. Alleen heeft hij op dit moment minder geluk in de afwerking of met zijn laatste passes", aldus zijn coach.  

Aandeel in 26 goals

"Tegen Genk heeft hij wel een penalty uitgelokt en dus was hij toch de matchwinnaar. In een seizoen van tien maanden is het normaal dat je eens een iets mindere periode hebt, maar ik zeg het opnieuw: Ruud is iemand die voor tien goals en zestien assists zorgt, hij heeft een aandeel in 26 doelpunten, hij is dus enorm belangrijk voor ons. Ruud heeft karakter en is een geboren winnaar. Hij zal nog sterker terugkomen", is Leko zeker.  

"In ons collectief voetbal is iedereen belangrijk en dat was ook onze sterkte. Als in die collectieve manier van spelen het voetbal goed is, is elke keer iemand anders matchwinnaar. In een bepaalde periode was dat vaak Hans Vanaken, maar het is ook al Limbombe, Vormer, Diaby, Nakamba of Mechele geweest. Als je een close match, waarin het verschil in kwaliteit klein is, wil winnen, moeten eigenlijk twee à drie spelers écht op hoog niveau voetballen."

Glenn Bogaert

Charleroi \\ Club Brugge
 
 
Reacties.