De kampioen lijkt waarlijk opgestaan: indrukwekkend Club Brugge droogt kansloos Charleroi af met 6-0!


Foto: © photonews 19 april 2018 22:17

Hoezo, Club Brugge nerveus? Daar was vanavond tegen Charleroi in ieder geval geen bal van te merken. Een ontketend blauw-zwart spoelde die zure 0 op 6 door met een ware demonstratie en een klinkende overwinning: 6-0 maar liefst! Die titel mag de ploeg van Ivan Leko nu toch écht niet meer ontglippen.

Ivan Leko is meestal niet de man van de grote verrassingen, maar voor de cruciale thuismatch tegen Charleroi - winnen was nu toch echt wel een must na die recente 0 op 6 - pakte hij toch uit met een surprise van de chef. Geen Dion Cools, maar wel Krépin Diatta op de rechterflank.

Geen onlogische beslissing want Cools loopt sinds zijn contractverlenging met zijn soms warrig hoofdje in de wolken. En er viel nog een tweede wissel te rapen: Refaelov werd opgeofferd voor een extra spits in de vorm van Wesley Moraes. Wesley bedankt z'n coach

En of dat een goeie beslissing was! Nog geen minuut waren we ver toen Wesley met een afgeweken schot de 1-0 op het bord zette. De voorbereiding van Diaby was enig mooi, een hakje voor zijn Braziliaanse spitsbroeder. De vlam meteen in de pan, het publiek stak meteen een tandje bij.

De aanvalsgolven volgden elkaar snel op en vooral topschutter Diaby en die piepjonge Diatta waren een gesel voor de defensie van Charleroi. Dit kon niet blijven duren en nog voor het halfuur stond het 2-0. Denswil kopte een hoekschop door naar de tweede paal en daar kon uitblinker Diaby de klus klaren. 

Vormer legt critici het zwijgen op

Felice Mazzu geloofde zijn ogen niet toen het vijf minuten later al 3-0 stond. Hans Vanaken slingerde de bal knap voor doel en Ruud Vormer vloerde die arme Mandanda met het hoofd. 3-0! Alle spelers die met wat twijfels in het hoofd zaten, stonden ineens op het scorebord.

Dat de 4-0 van alwéér Vormer werd afgekeurd na tussenkomst van de VAR - die had een duwfout van de viriele Nakamba gezien - was maar een klein dompertje op de Brugse feestvreugde. De fans onthielden vooral de accurate afwerking van hun 'Ruudje', via de binnenkant van de paal binnen. 

Club swingt erop los

Na de rust was het héél eventjes schrikken voor Club toen Benavente al meteen een dot van een kans kreeg om er 3-1 van te maken, maar Gabulov redde de meubelen. We hebben onze twijfels gehad bij de Russische ancien, maar die was vanavond alweer op geen foutje te betrappen.

Bon, waar waren we gebleven? Ach, de volgende aanval van Club zeker? Jawel, die leverde al snel de 4-0 op. Hans Vanaken kreeg een zee van ruimte en die moet je de lange spelmaker nu eenmaal niet geven. Perfecte assist in de loop van Wesley en die legde droogjes zijn tweede van de avond binnen. Feest in Jan Breydel! 

Club zet de kers op de taart

De zware 5-0 leek slechts een kwestie van tijd en Anthony Limbombe - zowaar een van de meest onopvallende Bruggelingen - had net voor zijn vervanging nog een dot van een kans, maar trapte iets te wilde over. Het was slechts uitstel van executie. invaller Cools met een perfecte voorzet op het hoofd van Vanaken en 5-0! 

En nog was het niet gedaan want ook die andere invaller Lior Refaelov mocht z'n graantje meepikken. Dion Cools met een harde knal die door Mandanda knap uit de korte hoek werd geduwd, maar in de rebound was de vinnige 'Rafa' er als de kippen bij om de 6-0 te maken. Tussendoor had ook Charleroi een keertje gescoord, maar de goal van Benavente in twee tijden werd afgekeurd voor een fout op Poulain. 

Met deze klinkende 6-0 overwinning neemt een impressionant Club een serieuze optie op z'n vijftiende landstitel. Tenminste als het dit voetbal ook zondag tegen Standard en vervolgens tegen Anderlecht en AA Gent kan brengen. Ach, niemand die er nu nog aan twijfelt, zeker? Al weet je in play-off 1 toch maar nooit...

Charleroi \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.