Een standbeeld voor derbyheld van Antwerp? "De stad is al rood en wit hé, zoals de fans zeggen, dat is het belangrijkste"

19 april 2018 11:40

De fans van Antwerp jubelden dat het geen naam had afgelopen zondag, met dank aan die twee treffers van William Owusu Acheampong tegen Beerschot Wilrijk. De bezongen held van 'The Great Old' werd na afloop niet alleen gevierd, hij moest ook flink wat interviews doen. Zo gaat dat met helden.

Toen hij afgelopen zondag bij de verzamelde pers verscheen, had hij al flink wat applaus, schouderklopjes en complimentjes in ontvangst mogen nemen. "De held zijn, dat is fantastisch hé! Het is echt een geweldig gevoel. Het team verdient een applaus, iederéén gewoon. De hele ploeg heeft het zo goed gedaan. De eer gaat naar het hele team en naar de technische staf." Bij die woorden keek sloeber Owusu eventjes breed lachend naar zijn trainer László Bölöni, die net passeerde. 

"Iedereen stond volledig op scherp voor deze match en dat kon je vanaf het eerste fluitsignaal zien. We hebben er alles aan gedaan om Beerschot onder druk te zetten en uit verband te spelen. We hebben vooral enorm veel energie gestoken in de eerste helft." En met resultaat! Antwerp overdonderde z'n rivaal bij momenten. 

Iets recht te zetten

"Het is nog niet echt tot mij doorgedrongen hoe belangrijk dit is. We wisten natuurlijk dat dit een heel belangrijke match was voor de club en de supporters. We hadden een barslecht resultaat tegen STVV vorige week en dus hadden we niet het beste gevoel om deze match te betwisten. We wisten dat we dingen moesten veranderen en we waren ook in staat om dat te doen", glunderde de Ghanese spits. 

"Een standbeeld in de stad? Haha! Wel, zoals de supporters zeggen: de stad is al rood en wit hé. Dat is voor mij het belangrijkste, een standbeeld is niet nodig. En nu een feestje bouwen? Neen niet echt hoor, ik ben niet echt een fuifbeest. Gewoon eventjes relaxen en genieten van dit moment." Nuchter en bescheiden tot en met. 

Antwerp \\ Eupen
 
 
 
Reacties.