Gabulov veegde met beresterke prestatie in Anderlecht in één klap veel twijfels van tafel: "Wij zien op training dat hij een goeie doelman is"

19 april 2018 17:32

Het uitvallen van Kenneth Vermeer was een behoorlijke klap voor de fans van Club Brugge. De Nederlandse goalie was immers net sterk op dreef en het vertrouwen in de mogelijke vervangers was niet immens. Maar zie, afgelopen zondag keepte Vladimir Gabulov een bijzonder puike partij op Anderlecht.

En dat stemde natuurlijk ook zijn trainer Ivan Leko tevreden: "In het begin was het voor hem niet makkelijk. Hij arriveerde hier na één maand zonder training en je komt dan ook nog eens in een andere competitie, met een andere manier van voetballen terecht. Als klap op de vuurpijl moesten we dan ook nog eens om de drie dagen spelen. Dat is niet evident", geeft de trainer van Club duiding bij de moeilijke start van Gabulov. 

Extra vertrouwen

"Wij zien op training dat hij een goeie doelman is. In het begin was het een kwestie van communicatie, taal en nog andere zaken. Ik ben in ieder geval gelukkig voor Vladimir dat hij goed gespeeld heeft tegen Anderlecht. Hopelijk zorgt dat bij hem voor extra vertrouwen", stelde Leko tijdens zijn perspraatje.  

"Maar eigenlijk is het voor mij geen kwestie van één, twee of drie spelers. Het is altijd een kwestie van de ploeg, van de spirit, energie en passie die de ploeg uitstraalt. Het gaat niet over Gabulov of Horvath, het gaat niet over Diaby of Dennis en het gaat ook niet over Vanaken of Refaelov, dat heeft totaal geen belang. Ik herhaal het: wat voor mij telt, is de spirit en energie van het collectief."


 

Glenn Bogaert

Charleroi \\ Club Brugge
 
 
Reacties.